Banneri

Perähikiän Pelaajat

Ryhmä Menneet maratoonit Linkit

Ratchet & Clank Maratooni

Alkoi: 17.12.2010

Päättyi: 18.12.2010


Youtube mainos

Oi voi... Tämä. Meidän ensimmäinen maratooni yritelmä. Painostusta sanaan yritelmä! Tässä on käsissä erittäin hyvä esimerkki siitä, kuinka jokin voi mennä pitkälti kaikilta osa alueiltaan pieleen. Lyhyesti virsi kaunis: Vituiksi meni koko homma, niinkin huonosti ettei tätä voi edes maratooniksi kutsua! Tämä on osa historiaamme, sitä emme voi kieltää vaikka kuinka haluaisimme. Mutta syy miksi tämän nostamme esille on se, että voimme tällä asettaa esimerkin kaikille maratoonaamista sekä striimaamista harkitseville, kuinka tätä hommaa ei kannata tehdä.

Aikataulu:

Mitään sen kummempia aikatauluja ei laadittu (alkaako jo valkenemaan miksi tämä homma meni reisilleen?), ainoa mitä oli suunniteltu ja tarkoitus tehdä, oli pelata PS2:lle julkaistut Ratchet & Clank 1,2,3 ja Gladiator kahden miehen voimin 48 tunnin aikana. Maratoonin oli tarkoitus alkaa kello 18 perjantaina ja tuntia aikaisemmin olisi pidetty pre-show. Ryhmään kuului tähän aikaan neljä henkilöä joista kaksi pelaisivat pelejä ja toiset kaksi juontaisivat mukana kotoaan käsin. Pelejä joita tultaisiin pelaamaan ei harjoiteltu etukäteen ollenkaan, vaan luotimme muistoihimme pelien parissa. Yksi juontajista ei tulisi olemaan mukana maratoonissa millään tapaa, sillä hän ilmoitti hyvissä ajoin, eli noin kolme tuntia ennen maratoonia, menevänsä viikonlopuksi sukulaisilleen.

Toteutuminen:

Kuinka ja miksi tämä maratooni sitten oikein meni pieleen? Yksinkertaisten aloittelija virheiden vuoksi; Koko maratoonin suunnittelu ja toteutus tehtiin kahden kuukauden sisällä. Ja tällä tarkoitamme KAIKKEA, aina ryhmän kasaamisesta, Livestream sekä Ustream kanavien luomiseen, capture cardin hankkimiseen ja ylipäätänsä striimauksen tekniseen opettelemiseen. Capture cardikin saapui vain viisi päivää ennen maratoonia ja sen toiminta testattiin 5 vuotta vanhalla läppärillä, ilman mitään suurempia tietoja, mitä striimaus ohjelmaa kannattaisi käyttää, millaiset asetukset toimisivat parhaiten, puhumattakaan siitä, kuinka äänet saataisiin toimimaan. Lopulta päädyimme käyttämään Ustreamia ja sen Producer ohjelmaa (ettekö ole koskaan kuullut siitä? Sille on yksinkertainen syy: Se on luokattoman huono kasa lemuavaa paskaa). Jotta tämä ei olisi ollut jo tarpeeksi paha, sillä kaikkien maratoonien onnistuminen on kiinni perusteellisesta esivalmistelusta, mistä tämän kanssa ei ollut tietoakaan, niin maratoonin alku viivästyi peräti 5 tunnilla. Sen siitä saa kun kone jolla lähetyksen pito hoidetaan, saapuu paikalle vasta tuntia ennen h-hetkeä. Viivästymisestä huolimatta onnistuimme kuitenkin jossain, nimittäin viiden tunnin säätämisen ja päänahan verille asti raapimisen jälkeen saimme striimin toimimaan, peliäänineen päivineen ja pystyimme aloittamaan. Tätä ei kuitenkaan suureksi meriitiksi voi laskea, sillä kello näytti siinä vaiheessa jo kymmentä ja vaikka Digis jaksoikin hölistä muutamille striimiin eksyneille sieluille ja pelata yli kello kolmen pintaan, yksi mies voi jaksaa vain niin pitkään eikä paikan päällä olleita herroja tuntunut enää kiinnostavan koko touhu, joten suljimme striimin ja vetäydyimme nukkumaan.

Jos jollekulle ei ole tullut jo selväksi, niin pelimaratoonin idea on se, että pelaaminen jatkuu sovitun ajan ilman taukoja, vaikka pelaaja ja puhuja vaihtuisivatkin. Tämän simppelin nyrkkisäännön noudattamisen epäonnistuminen kertoo jo, kuinka päin persettä maratooni meni. Tästä huolimatta herättyämme lauantai aamuna virkeämpinä, päätimme jatkaa striimiä. Lauantaina myös muuan Arocka ilmaantui pääkallonpaikalle Digiksen seuraksi, sillä kahta muuta paikalla ollutta henkilöä ei striimiin höliseminen voinut vähempää kiinnostaa. Yhtä lailla tämäkin päivä eteni ontuvasti, mutta jo tässä vaiheessa pystyi huomaanaan, että Digis ja Arocka ovat kelpo parivaljakko mitä tulee turhaan puheeseen kaikesta maan ja taivaan väliltä. Tämä ei kuitenkaan estänyt sitä karua faktaa, että homma ei sujunut odotetusti, sillä chatti pysyi vähäisten katsojien vuoksi hiljaisena ja ketään ei jaksanut enää touhu kunnolla kiinnostaa. Täten tämä katastrofaalinen viritelmä lopetettiin lauantaina 18 päivä joulukuuta kello 17 paikkeilla.

Mietteet:

"Mitä tästä nyt voisi sanoa, muuta kuin, täysin perseelleen mennyt hutilointi. Yhtäkään peliä ei päästy läpi, säätöä striimin aikana oli enemmän kuin laki sallii, eikä käteen jäänyt mitään muuta kuin turhautumista ja hokema: "Vituiksi meni, mutta tulipahan yritettyä." Summaan nyt lyhyesti, kaikille teille keitä tämä homma kiinnostaa, mikä ensimmäisessä maratooni yrityksessämme meni pieleen: Olematon aikataulu, surkeat esivalmistelut, jotka tehtiin liian lyhyen ajan puitteissa ja ryhmä jonka kokonaispanostus sekä kiinnostus hommaa kohtaan oli miltein olematon. Jos kukaan teistä on halukas pitämään itse maratoonia, ottakaa nuo muistiin ja hoitakaa kuntoon ennen kuin lähdette soitellen sotaan. Ainakin yksi positiivinen asia tässä "maratoonissa" kuitenkin oli. Virheistä opitaan ja me toden teolla otimme opiksemme."

-Digis

"En päässyt tämän maratoonin "fiilikseen" oikeen mukaan kun tulin paikalle kesken kaiken ja huoneessa oli raa'asti sanottuna sinne kuulumattomia ihmisiä. Muutaman tunnin jaksoin puhua ja katella pelaamista, mutta sitten tekniset ongelmat ja katsojien vähyys vei sen vähäisenkin innostuksen. Lopulta päädyin pelaamaan Digiksen wiillä Mario kartin cuppeja läpi, joita hän ei ollut jostain syystä päässyt / jaksanut / ehtinyt mennä läpi."

-Arocka

"En ollut mukana millään tapaa, mutta kuuleman perusteella, mönkään meni aika mallikkaasti."

-Naamio

© Perähikiän Pelaajat - Suunnittelu: peQ ja heQ