Banneri

Perähikiän Pelaajat

Ryhmä Menneet maratoonit Linkit

Maratooni I

Alkoi: 13.5 2011

Päättyi: 15.5.2011


Foorumi viesti

Youtube mainos

Ensimmäinen virallinen maratoonimme, jota myös siten nimitämme pyyhkiäksemme suusta R&C maratoonin jättämän pahan maun. Arockan ja Digiksen kahdestaan järjestämä, paremmin suunniteltu ja kasattu maratooni ainakin onnistui tarkoituksessaan; pitää kaksi päivää kestävä striimi, jossa pelaaminen ja puheen hälinä jatkuisivat tauotta. Vaikka maratooni onnistuikin moitteetta, oli tämän kokoisen maratoonin pitäminen vain kahden miehen voimin suorastaan hullu ajatus jälkeenpäin mietittynä, mutta kun tahtoa löytyi ja virheistä oltiin otettu opiksi, luonnistui näinkin järjettömän suunnitelman toteuttaminen paremmin kuin oltiin osattu kuvitella.

Aikataulu:

- Spyro The Dragon (PS1) pelaajana Arocka, klo 17.00

- Jak 3 (PS2) pelaajana Digis, klo 22.00

- Kirbys Adventure (NES) pelaajana Arocka, klo 8.00

- Donkey Kong Country (SNES) pelaajana Arocka, 12.00

- Timesplitters 1 (PS2) pelaajana Digis, klo 18.00

- Timesplitters 2 (PS2) pelaajana Digis, klo 20.00

- New Super Mario Bros. Wii (Wii) pelaajana Arocka, klo 3.00

- Sin & punishment: Successor of the Skies (Wii) pelaajana Digis, klo 9.00

- Ratchet: Gladiator (PS2) co-op, klo 12.00

Toteutuminen:

Kun maratoonin pelilistaa suunniteltiin, nousi esille muutamakin peli, joita ei pelikokoelmista vielä suunnittelu vaiheessa löytynyt. Digis joutuikin hankkimaan monta uutta peliä ja harjoittelemaan ne läpi ilman aikaisempaa kokemusta kolmen kuukauden rajan sisällä. Sinällään järjetöntä toki, mutta ainakin saimme monipuolista ja erilaista pelattavaa maratooniin. Samalla maratooni oli mainio potku persuksille mennä ostamaan aikaisemmin kokematta jääneitä pelejä.

Kun pelit oltiin harjoiteltu läpi ja sanaa maratoonista levitetty Youtubeen sekä Retkun foorumeille oli enää jäljellä nivoa koko paketti kasaan. Maratoonin tekninen puoli hoidettiin jo päivää ennen h-hetkeä. Raahasimme Arockan koneen, näyttöineen päivineen Digiksen koloon ja asetimme kaikki konsolit, piuhat yms. paikoilleen luoden kauniin johtohelvetin pääkallonpaikalle. Kaikki saatiin toimimaan, vaikka teknisten asioiden kanssa painettiinkin yön myöhään asti ja äänet saatiin toimimaan vasta tuntia (!) ennen maratoonin alkua. Tiukoille veti kieltämättä, mutta pääasia on, että homma saatiin sovittuun aikaan käyntiin ilman mitään viivästyksiä. Striimi lähti käyntiin klo 16.30 pre-shown voimin jossa hakattiin Duck Talesia NESillä.

Puolen tunnin pikapelailujen jälkeen maratooni pistettiin virallisesti käyntiin ensimmäisen Spyro pelin voimin, jonka merkeissä maratooni lähti vaivattomasti käyntiin sillä peli oli molemmille miehille tuttu lapsuudestaan. Jak 3, tuo massiivinen tasoloikka eepos oltiin sovittu yölle ja syystäkin. Sen läpäisemisessä tulisi kulumaan aikaa. Henkiseksi tueksi eli co-hosteiksi Digiksen seuraksi Arockan vetäytyessä keräämään lepoa oltiin sovittu Saeron ja Haarukkavaunu. Co-hosteista puheenollen, näin jälkeenpäin ajateltuna on kiinnostavaa huomata, että myös muuan Naamio oli mukana jutustelemassa kanssamme useaankin otteeseen maratoonin aikana. Ensin Jak 3:n alussa, toisen kerran Arockan seurana aamusta ja vielä kolmannen kerran Timesplittersien läpi. Jos siis lasketaan kuinka paljon Naamio oli äänessä verrattuna muihin hosteihin, oli hän maratoonin läpi ihmisten kuultavissa niinkin usein, että häntä olisi voinut jopa luulla ryhmän jäseneksi. Kuka olisikaan voinut arvata kuinka tulisi lopulta käymään... Emme ainakaan me, se on varma. Jak 3 sujui mutkattomasti yön yli, vaikka jäikin kesken. Peli hoidettiin loppuun parissa tunnissa luppo aikana kun Timesplittersit oli ehditty jo läpäistä eikä aikataulun mukaan vielä ollut seuraavan pelin aika. Tämän tapaisia ns. välipelejä pelattiin pariin otteeseen maratoonin aikana.

Lauantai aamu sujui rattoisasti Arockan pelatessa retroa kerrakseen Kirby's Adventuren ja Donkey Kong Countryn merkeissä. Molemmat pelit vedettiin läpi aikataulun mukaisesti. Myös Timesplittersit menivät moitteettomasti läpi, mitä nyt ensimmäinen osa hoitui tunnissa läpi. Pieni yliarviointi meidän osalta, mutta maratooneissa on aina parempi varata enemmän aikaa pelien läpäisyyn, kuin liian vähän. Aikaa kun kuitenkin jäi merkittävästi ennen listan seuraavaa peliä, pelasi Digis aikaisemmin mainitun Jak 3:n lisäksi myös Viewtiful Joeta sekä Gremlins 2:sta. Kello 3 sunnuntaina koitti viimein aika palata ruotuun Arockan alkaessa pelaamaan New Super Mario Bros. Wiitä, seuranaan Lukitari ja hetken aikaa Alluensse (Arzgan oli alkujaan tarkoitus olla yön yli juontamassa, mutta miekkoselle tuli odottamattomia esteitä vastaan). NSMBW jäi meillä kesken, jopa siitäkin huolimatta, että käytimme warp zonea hyväksemme.

Tästä huolimatta the show must go on ja meno jatkui aamun sarastaessa Sin & Punishment: Successor of The Skiesin voimin. Sattumoisin myös tämä peli jäi maratoonissa kesken. Ehkä japanilaisten suunnittelema hektinen rail shooter ei ole mikään ihanteellinen peli pelattavaksi herättyään vähäisten yöunien jälkeen. Maratoonin loppu alkoi jo häämöttää ja viimeinen peli pistettiin käyntiin. Ratchet: Gladiator co-oppina pelattuna toimisi maratoonin päättävänä tekeleenä. Samoin kuin kaksi aikaisempaa peliä, jäi myös Ratchet: Gladiator läpäisemättä. Tästä huolimatta maratooni saatiin kunnialla päätökseensä ja 48 tunnin rajapyykki ylitettiin.

Mietteet:

"Onnistuimme mahdottomassa. Saimme kahden miehen voimin tehtyä sen missä epäonnistuimme neljällä hengellä. Me toden teolla pidimme sen tauotta jatkuneen pelimaratoonin, joka kesti kahden päivän ajan. Kaikkihan nyt ei onnistunut aivan kuten suunniteltiin, pelejä jäi kesken, tekniset asiat olisi sopinu hoitaa paremmin ja äänentasojen kanssa oli enemmän kuin tarpeeksi säätöä läpi striimin, mutta olimme kulkeneet pitkän matkan sitten viime maratoonin. Ei sitä käy kieltäminen, etteikö itsevarmuutemme tässä hommassa olisi kasvanut prosessin jälkeen. Tämän onnistuneen maratoonin kunniaksi on pakko kiittää kaikkia maratoonin mahdollistamisessa auttaneita ihmisiä: Moderaattoreita, jotka pitivät chatin kurissa, Haarukkaa, joka auttoi meitä teknisten ongelmien kanssa, kaikkia hosteja jotka pitivät minulle ja Arockalle seuraa ja tärkeimpänä kaikista katsojia, jotka vaivautuivat katsomaan striimiä ja pikämään meininkiä yllä chatissa. Haluan myös vielä sanoa erityismaininnan Arockalle. Tälläiseen hommaan tarvitaan vähintään ne kaksi idioottia, jotka vaan eivät usko milloin olisi parempi lopettaa. Onneksi sinä olit se toinen toope kenen kanssa yhteistuumin päätimme jatkaa. Muuten olisi ollu aika paska striimi kun vain yksi hullu horisee omiaan."

-Digis

"Kaiken kaikkiaan perus maratooni ainakin omalla kohdalla. En asettanut itselleni pahemmin mitään tavoitteita kun pelitkin olivat melko helppoa tasoa ja Digiksellä taisi olla ne pahimmat vuorot. Katsojiakin oli jo ihan mukavasti, paitsi silloin yöllä kun pelasin NSMBW, joten sekin innosti pelaamaan hyvin."

-Arocka

"Ihan mielenkiintoinen räpellys, yritystä oli, joka korvasi taidon puutteen."

-Naamio

© Perähikiän Pelaajat - Suunnittelu: peQ ja heQ