Banneri

Perähikiän Pelaajat

Ryhmä Menneet maratoonit Linkit

Maratooni Numero Dos

Alkoi: 6.1.2012

Päättyi: 8.1.2012


Foorumi viesti

Youtube mainos

Toinen maratoonimme lävähti ruutuun vuoden 2012 alkupuolella. Alkuperäinen suunnitelma oli pitää maratooni 9. - 11. joulukuuta, vuonna 2011, mutta elämä heitti kannon tielle matkan varrella ja jouduimme siirtämään maratoonin myöhemmälle ajankohdalle. Alkujaan maratoonin ajankohdaksi sovittu viikonloppu ei kuitenkaan jäänyt ilman striimiä meidän osalta, sillä elokuussa ryhmään mukaan otettu Naamio esiteltiin kaikelle kansalle Digiksen ja Naamion pitämässä minimaratoonissa. Kun Naamio oltiin saatu esiteltyä PHP:n jäsenenä ja uusi päivämäärä sovittua, oli aika pitää tähän asti pisimpään suunnittelupöydällä ollut maratoonimme. Tällä kertaa käytimme Haarukkavaunun koodaamaa sivustoa, josta maratoonia pääsi seuraamaan kaikessa komeudessaan. Siitä voi kuitenkin olla monta mieltä onko kolmen ruman miehen vahtaamisessa mitään komeaa, mutta ainakin olimme täyttäneet muiden maratooniryhmien vakiinnuttaman standardin, jonka mukaan striimiä seuratessa nähdään myös pelaajien lärvit.

Aikataulu:

- Chip n' Dale (NES) co-op, pelaajina Digis ja Arocka, klo 17.00

- Kirby 64: Crystal Shards (N64) pelaajana Arocka, klo 18.00

- Ape Escape (PS1) pelaajana Digis, klo 23.00

- Batman: Arkham Asylum (X360) pelaajana Naamio, klo 08.00

- Super Mario World 2: Yoshi's Island (SNES) pelaajana Arocka, klo 13.00

- Alien Hominid (XBLA) pelaajana Digis, klo 19.30

- Devil May Cry 4 (X360) pelaajana Naamio, klo 22.00

- Jak 2: The Renegade (PS2) pelaajana Digis, klo 06.00

Toteutuminen:

Maratoonin toteutus ja järjestelyt hoidettiin jo tuttuun tulleeseen tapaan, konsolit ja muu laitteisto laitettiin kasaan ja toimintaan Digiksen kämpille. Teknisiltä ongelmilta säästyttiin mainiosti, eikä haasteita teknisten asioiden kanssa tullut. Vasta ennen striimin alkua huomasimme ongelmia Arockan ja Naamion mikeissä. Kummankaan puheesta ei meinannut saada mitään selvää, vaikka miekkosilla oli käytössä hintavat porvari headsetit. Jouduimme turvautumaan Digikseltä löytyneisiin vara headsetteihin, jotka edustivat laatua: Maksoin 4 euroa löytötavaratalosta ja sain ilmaiseksi tutulta. Laadukkaat, mukavat päässä olevat ja hintavat headsetit VS epäergonomisuuden merkkitapaukset, joiden halpa hinta on laadunmukaista = Jälkimmäinen vaihtoehto vie voiton. Loogista.

Striimi lähti käyntiin viime maratoonin tapaan tuntia ennen maratoonin alkua pre-shown muodossa, jossa säädimme tekniset oikut kuntoon ja yritimme pelata viime maratoonissa ja myöhemmin pidetyssä striimissä kesken jääneen Ratchet: Gladiatorin. Meidän tuurillamme ja pelitaidoillamme emme vieläkään päässeet sitä läpi. Vielä joku päivä me sen läpäisemme! Vaikka sitten viimeisessä striimissämme. Kello 17.00 maratooni alkoi Chip n' Dalen voimin, joka Arockan ja Digiksen oli tarkoitus pelata kaksinpelinä. Tämä co-opina pelatuksi tarkoitettu NES klassikko jäi hieman vajaaksi, kiitos pelin bugin jonka vuoksi Digis ei päässyt enää mukaan pelaamaan kuoltuaan kolmannessa kentässä. Sitten siirrytiin Kirby 64:n syövereihin tuottamaan julmia surmia, söpön pinkin palleron kestävän ruuansulatuksen ja imukyvyn avulla. Peli sujui ilman sen suurempia ongelmia ja pääsimme jatkamaan aikataulun mukaisesti yön ratoksi pelattavaksi suunniteltua Ape Escapea. Myös apina pako meni läpi, peräti tunnin arvioitua aikaisemmin. Tämä aika käytettiin hyödyllisesti, keräten pelissä vapaaksi jääneitä apinoita.

Lauantai aamu lähti liikkeelle Naamion ensimmäisellä maratoonipelillä, Arkham Asylumilla. Lepakkomiehen synkkä ja karu videopeliteos hoidettiin sutjakkaasti loppuun, jonka jälkeen jatkoimme Yoshi's Islandilla. Peli meni hien pisaraakaan tiputtamatta läpi, niinkin nopeasti, että jouduimme turvautumaan välipeleihin. Nopeatempoinen 2D räiskintä Metal Slug toimi osviittana seuraavalle pelille eli Alien Hominidille. Keltaisen avaruusolennon kostoreissu meni läpi kuin unelma, joten saatoimme surutta siirtyä Devil May Cry 4:n pariin. Naamio vietti sunnuntai yönsä pelaten tätä demonin lahtaus simulaattoria ja pelin läpäistyään pelasi vielä Arkham Asylumin haasteita.

Maratoonin viimeisen päivän ajan pelattiinkin intensiivisesti Jak 2:sta, Digiksen ja Naamion pitkään kestänyttä vitsiä, joka juontui pelin suorastaan sadistiseen vaikeustasoon. Kuten oltiin suunniteltu, peli jäi kesken, sillä onhan kyseessä 14 tunnin pituinen eepos. Peli pelattiin läpi myöhemmin erillisessä striimissä Digiksen hoitaessaan pelaajan pestiä ja Arockan toimiessa henkisenä tukena. Kaksi kokonaista vuorokautta täytettynä ja väsymyksen valtaamina, Perähikiän Pelaajat olivat saaneet toisen maratooninsa kunnialla päätökseen.

Mietteet:

"Ehdottomasti tähän asti meidän onnistunein maratooni. Pahimmista teknisistä ongelmista oltiin päästy eroon, kunnollinen striimisivusto saatu pystyyn ja ryhmä oli viimein saanut kokonaisen muotonsa Naamion ansiosta. Kaikilla oli hauskaa koko homman aikana (vaikka väsymys alkoikin pidemmän päälle painaa pahemman kerran) ja katsojiakin oli mukavasti, määrä pysyi tasaisen 40-50 katsojan välillä toisinaan nousten jopa korkeammaksi. Se on edelleen hurjaa, kuinka noinkin monta tyyppiä jaksaa katsoa ja kuunnella meitä. Kiitän siis jälleen suuresti kaikkia meidän katsojia jotka olivat mukana seuraamassa! Ärsyttävän kliseinen lause 'ilman teitä, ei olisi meitä' pitää paikkansa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin."

-Digis

"Tämä olikin jo sitten ihan erilainen maratooni. Naamat näkyivät, meitä oli kolme ja katsojiakin oli sen verran, että keskustelu chatin kanssa alkoi jo sujua. Omalla kohdallani peleinä oli tosiaan Chip n' Dale, Kirby ja SMW2, jotka menivät todella paljon arvioitua aikasemmin läpi. Tiedä sitten mikä vaikutti tuohon kun kotona aikarajat eivät heittäneet ainakaan noin paljoa. Omat pelit painottuivat maratoonissa suht alkupäähän ja viimesenä päivänä sain vaan nuokkua, mutta onneksi se ei ilmeisesti näkynyt ulospäin innostuksen lopahtamisena"

-Arocka

"Mielenkiintoinen kokemus, uhmata unenpuutetta viihteen nimissä. Itselleni vannoin heikolla hetkellä DMC4 lopussa että en ikinä maratoonaisi enää, mutta aina ei elämä mene niin kuin suunnitellaan. Välillä kävi turhauttavaksi homma pelisuunnittelullisen suuhunkusemisen takia, mutta se ei haitannut hauskanpitoa kello 4.30 aamyöllä."

-Naamio

© Perähikiän Pelaajat - Suunnittelu: peQ ja heQ