Banneri

Perähikiän Pelaajat

Ryhmä Menneet maratoonit Linkit

Kolmas Maratooni

Alkoi: 6.7.2012

Päättyi: 9.7.2012


Maratoonin mainos

Appr0manin mainos

Vanha sanonta menee, kolmas kerta toden sanoo. Meidän kohdalla se ei sanonut mitään sen suuntaan, mutta maratoonin se putkautti ulos kuitenkin. Tästä huolimatta jotain erilaista oli luvassa, sillä tutun ja turvallisen kahden vuorokauden (48h) sijasta kesti tämä maratooni peräti kolme päivää (72h)!*

*Maratoonin aikana tapahtuneiden muutosten vuoksi sovittu 72 tuntia lyheni 67 tuntiin.

Aikataulu:

- Kirby's Adventure (Wii) 3 pelaajan co-op, Klo 17.00

- God Of War (PS2) pelaajana Digis, klo 00.00

- Donkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble (SNES) pelaajana Arocka, klo 9.00

- Viewtiful Joe (PS2) pelaajana Digis, klo 15.00

- Devil May Cry 3 Special Edition (PS2) pelaajana Naamio, klo 23.00

- Silent Hill Origins (PS2) pelaajana Arocka, klo 6.00

- Rayman 2: The Great Escape (PS1) pelaajana Arocka, klo 13.00

- Super Mario Sunshine (GC) pelaajana Digis, klo 19.00

- Dead Rising 2 (X360) pelaajana Naamio, klo 7.00

Toteutuminen:

Järjestelyt hoidettiin tälläkin kertaa jo totuttuun kaavaan, joten niihin ei tarvitse mennä sen tarkempiin yksityiskohtiin. Lyhyesti: Valitaan pelit, sovitaan päivämäärä, roudataan kamat paikaan X, laitetaan striimi päälle ja katsotaan mitä tapahtuu. Maratooni potkaistiin käyntiin perjantaina 6.7. kello 17 reikäleipä tutun pinkin palluran Kirbyn parissa. Kirbyn seikkailuissa edettiin vaihteeksi koko porukan voimin eli kaikki kolme jantteria pelasivat. Pelissä edettiin tasaiseen tahtiin, vaikka ruuanlaitto ja hermoromahduksen välttämiseksi pidetyt tauot hidastivatkin sitä ja lopulta pääsimme viimeiseen koitokseen loppupomon kanssa. Ainoa vain, että psyykkeemme eivät enää kestäneet pelin kanssa painimista ja päätimme puhaltaa pillin poikki Kirby's Adventuren osalta. Seuraavaksi oli vuorossa täysi vastakohta Kirbyn söpöstelyyn, nimittäin kyrpiintyneen kalkkilaivan kapteenin Kratoksen murhanhimoinen kostoseikkailu God of War. Yölle sovitun verihurmoksen pelaaminen meni ilman sen suurempaa häslinkiä ja kävivätpä Alluensse sekä Kyuubi toimimassa henkisinä tukina sessioiden aikana. GoW meni läpi juuri ennen kuin seuraava peli oli määrä aloittaa ja täten ensimmäinen päivä saatiin pulkkaan.

Maratoonin toinen päivä aloitettiin Arockan johdolla Donkey Kong Country 3:n apinoinnilla ja kuten sopi odottaa, myös DKC mentiin läpi aikataulun mukaan. Naamion ja Digiksen noustua omia aikojaan unesta oli aika vaihtaa peliä ja vuorossa oli haastetta pursuava paketti joka kulkee nimellä Viewtiful Joe. Kuten selostuksesta käy jo selväksi, koitui peli liian kovaksi palaksi purtavaksi pelitaidottomalle hipillemme ja täten Viewtiful Joe jäi kesken, menoa tämä ei kuitenkaan estänyt sillä yön pikkutunneille päästyä oli Naamion aika ottaa estraadi haltuun ja lähteä lahtaamaan demoneita Danten seurassa Devil May Cry 3:ssa. Peli saatiin halki, poikki ja pinoon aikataulun mukaan.

Arocka aloitti taas aamun sarastaessa uuden päivän Silent Hill Originsin merkeissä, seuranaan Naamion kanssa yön yli porisseet ParanoeX ja Kyuubi. Nämä sankarit pysyivätkin mukana äänessä aina SH:n loppuun saakka, kunnes ryhmän kaksi muuta herraa olivat riuhtaisseet itsensä pystyyn ja oli aika vaihtaa peli raajattoman sädemiehen suureen pakoon. Rayman 2 pelattiin hyvin omalaatuisella tavalla, ensin Arocka piti ohjainta hallussaan, ojentaen sen aina toisinaan Naamiolle, kunnes vastuu pelaamisesta kaatui Digiksen harteille Arockan mennessä keräämään ansaittua lepoa. Tästä huolimatta, peli meni kaikkien yllätykseksi sovittua aikaisemmin läpi ja pystyimme aloittamaan pelaamaan italialaisen putkimiehen yhteiskuntapalvelua trooppisella saarella. Juttua suoltamassa Super Mario Sunshinen aikaan kävivät niin Nikneim, Jupetsu kuin myös Wesad. Vaikka pelille oltiinkin sovittu monen tunnin edestä aikaa päästä läpi, jäi Marion seikkailu kesken. Maratoonin lähestyessä loppuaan pelasi Naamio rapian viiden tunnin ajan Dead Rising 2:sta Arockan seuratessa vierestä ja Baazeron ollessa äänessä. Näin olimme saaneet kolmannen maratoonimme päätökseen.

Mietteet:

"Vaikka alkujaan suunniteltua 72 tuntia ei saatu täytettyä, niin meille 67 tuntia oli kunnioitettava suoritus, sillä loppujen lopuksi tässä koko hommassa on kyse hauskanpidosta. Ja tällä miehityksellä kolme päivää putkeen pelaaminen ei ole enää hauskaa! Tämä ei kuitenkaan meinaa etteikö meikällä olisi ollut mukavaa maratoonissa, päinvastoin, meininki oli loistava niin kuin aina ja katsojien kanssa tuntui kokoajan olevan jotain keskustelua. Tämän rykemän aikana syntyivät tähän mennessä kaikista härskeimmät ja hämmentävimmät jutut ja tästä kiitos kuuluu katsojillemme. Kokemuksena kolmen vuorokauden pituisen maratoonin yrittäminen oli mielenkiintoista, uuvuttavaa ja ehdottomasti kokeilemisen arvoista, en voi väittää ettenkö vielä joku päivä haluaisi kokeilla tätä uudelleen, mutta sitä ei kannata hetkeen alkaa odottamaan. Tulemme pysymään tutussa ja turvallisessa kahdessa vuorokaudessa lähitulevaisuudessa siintävien maratoonien kanssa. But mark my words, someday my friends. Someday... Maybe."

- Digis

Ei ole tainnut edellisissä maratooneissa tulla vastaan yhtä ankaraa vitutusta kuin tässä ja "parhainta” oli, että se tuli ihan alkuun ekan pelin puolessa välissä. Olin itse ihan kypsä Kirbyyn parin tunnin pelailun jälkeen. Kyllä se siitä ohi meni kun pääsi pelaamaan peliä, jota kohtaan oli edes vähän inspiraatiota eli DKC 3:sta. Huolimatta kaikista rage-kohtauksista, joita peli oli kotona aiheuttanut, se meni läpi junnaamatta paikallaan juuri yhtään missään kohtaa liikaa, toki ”glitchi” eräässä vaikeahkossa kentässä auttoi. Seuraava peli olikin sitten todella helposta päästä ja Silent hill-pelit ei ole muutenkaan pahemmin minua pelästellyt. Puheseura oli kyllä jees kerta kun tuo peli ei aivoiltani paljoa vaatinut. Rayman oli taas semmonen peli, että en tiennyt yhtään päästäisiinkö sitä läpi. Täytyy lopuksi mainita, että näitä maratooneja voisi hyvin verrata mihinkä tahansa urheilusuoritukseen ainakin nesteytyksen osalta. Itse olin varannut pari litraa itse maratooniin ja kotona kun kävin nukkumassa kolmantena yönä niin samalla sielä join varmaan litran vettä putkeen. Öiden aikana tuli sen verran paljon hikoiltua nestettä ulos ettei sitä sitten tullut ”normaalia” kautta ulos kuin n. puolisen litraa jos edes sitäkään.”

-Arocka

Mites se nyt menikään, koko vajaa kolme vuorokautta on kuin sumun peitossa. Jos ei sumun niin ainakin paskan läpän ja hienhajun peitossa. DMC3 oli kokemuksena oikein hauska (ja turpa kiinni Baazero älä vinetä siitä vaikeustasosta). Yleinen sekoilu Dead Rising 2 parissa maratoonin lopussa oli kuin kuin kattilallinen paskaa. Kauheaa paskaa mutta jotenkin kauhean lystikästä. Loppuarvosanaksi antaisin vittu mitä paskaa. Ei koskaan enää. Ja vitut.

-Naamio

© Perähikiän Pelaajat - Suunnittelu: peQ ja heQ